Humor Coach

Zaken gaan gemakkelijker als je mensen met humor benadert

Wil je het CV van Malinca zien? Scrol dan helemaal naar beneden!

Wil je meedoen aan de humorcoaching livegroep in mei?
Voor uitgebreide informatie hierover klik dan hier.
Of meld je hierboven aan
.

Wil je als directeur, leidinggevende, teamleider, trainer, verkoper of gewoon als mens:

 • minder stress
 • productiever zijn
 • beter betaald
 • gelukkiger zijn
 • minder serieus zijn
 • minder rationeel, minder nerd zijn
 • minder introvert zijn
 • losser met mensen omgaan
 • werk meer gaan zien als een spel
 • minder last hebben van prestatiedrang
 • of met meer humor spreken voor video of in het openbaar?

Wil je live-begeleiding, persoonlijk en op maat? Durf de stap te zetten voor je eigen personal humorcoach en vraag hier informatie aan.

Na 30 jaar achter de schermen gewerkt te hebben doet Malinca Verwiel een boekje open over op maat gesneden individueel présence-geluk. Met daarin alleen maar slimme, supersnelle, praktische direct toepasbare tips uit jarenlange ervaring die gewoon werken.

Wat leer je?

1. Wat is je eerste indruk op mensen en wat wil je daaraan toevoegen?
2. Hoe introduceer je jezelf op een grappige manier tijdens het voorstelrondje in een vergadering?
3. Hoe buig je opmerkingen van collega’s die stress opleveren op een luchtige manier om?
4. Hoe vertel je iemand op een inspirerende manier dat ie een slecht idee heeft?
5. Hoe breek je het ijs?
6. Hoe bouw je een excuus om tot een meerwaarde?
7. Hoe zorg je dat je mensen aan het lachen krijgt bij de koffieautomaat of andere small-talks?
8. Hoe ga je een moeilijke meeting luchtig te lijf?
9. Hoe kan je zelfspot toepassen zonder zwak te worden?
10. En als laatste: het is op maat. Dus elke opdracht past bij jouw situatie en persoonlijkheid.

Malinca Verwiel Humor Coach

Hoi! Hierbij stel ik mezelf graag even voor. Dit ben ik toen ik 2 was ofzo.

Harry Glotzbach Comedian

Ik heb onlangs de eer gehad om een theateravondje Creatifs, geregisseert door Malinca Verwiel, te presenteren. Wat een energie, wat een theatraliteit en wat een originaliteit zit er in deze jonge groep theatermakers. Het was fantastisch om hier deel van uit te mogen maken en bovenal een grote theatrale inspiratiebron voor mijzelf.

Marieke Griffioen Trainingsbureau van Harte Lingsma Management en Organisatie BV.

Met een frisse en verwonderde blik kijkt en spiegelt Malinca naar het (non-verbale) gedrag van mensen om zo bewustzijn op eigen gedrag en profilering en het effect ervan op omgeving te vergroten op een speelse niet oordelende en grappige wijze. Luchtige diepgang met een twist. Malinca denkt mee vanuit haar theaterperspectief en biedt een fris en eigenwijs alternatief voor de traditionele trainingsacteur met rollenspelen. Echt en effectief.

Claudia de Breij Cabaretier

De manier waarop Malinca het talent in mensen boven kan halen, zowel in groepen als bij individuele regie, heeft mij heel erg geholpen met het overwinnen van de eerste schaamte en geremdheid om dat podium gewoon op te gaan. Tekstschrijven, performen, leren waar je kracht en waar je zwakte zit, allemaal onontbeerlijk om dit vak te leren

Tom Sligting Comedian

Malinca werkt als een soort creatieve katalysator. Je moet zelf met de input komen. Al snel blijft dan het pure over. Dan weet ze dat ook nog in een vorm te gieten zo dat het lekker loopt. Dat is precies wat een regisseur moet doen.

Leon van der Zanden Cabaretier

Malinca heeft mij geholpen mijn eigen basis in het theater te vinden. Dit deed zij vanuit haar onuitputtelijke nieuwsgierigheid naar de magie van het creëren. En daar zit ik nu ook mee opgescheept.

Dolf Jansen Cabaretier

Als je het mij zou vragen is Malinca Verwiel eigenwijs op precies de goede manier: ze weet wat ze wil en en laat jou zien wat jij kan; ze is gedreven, enthousiast, prettig-gek en eigenwijs dus. Maar waarom zou je het mij vragen…?!

Durf af te wijken, anders te zijn. Aangepaste personen zijn er al genoeg.

Deelnemer Creatifs

Ze is uitermate kritisch, heeft een groot probleemoplossend vermogen, neemt met minder geen genoegen, ze is gedreven, ze dwingt je kritisch over je materiaal te zijn, ze heeft oog voor detail, ze hamert op persoonlijkheid in zowel het materiaal als in de presentatie van het materiaal en ze schroomt niet om terug te komen op eerder genomen regiebesluiten wanneer die niet blijken te werken. Ik vertrouw blind op de besluiten die ze neemt, daar mijn materiaal en presentatie er alleen maar béter van wordt.

 

Wie is Malinca?

Malinca Verwiel is theaterdocent, kleinkunstdocent, regisseert cabaretiers, heeft veel beginnende cabaretiers aan een bloeiende carrière geholpen, o.a. Claudia de Breij en Leon van der Zanden. In 1999 is zij officieel benoemd als kleinkunstdocent door Ruut Weissman (Artistiek directeur Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie). Ook heeft ze 4 jaar voor het Amsterdams Kleinkunst Festival gewerkt en de tournee begeleid van het Concours om de Wim Sonneveldprijs. Zelf staat zij op het podium met Humor in Bedrijf: fulltime interactieve shows en workshops voor bedrijven. Ze speelt piano, maakt filmpjes, schrijft theater- en liedteksten en is gecertificeerd speaking circles facilitator. Daarnaast geeft ze persoonlijk presentatieadvies, waarbij ze de nadruk legt op persoonlijkheid en interactie met de zaal.

Opleiding

1985-1990: ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, afgestudeerd als docent drama.

Lid van Loesje (van die affiches, weet je wel?)

1985-1990: Afficheteksten en oprichting politieke partij met deelname aan landelijke verkiezingen

Docent kleinkunst

1990-heden: Buitenkunst, Inspiration Company, Kunstweb te Amsterdam, ROC Amsterdam, Korenhuis Den Haag, Internationaal & Cultureel Centrum Universiteit Utrecht en Cultuurcentrum VU Griffioen.
In 1999 officieel benoemd als kleinkunstdocent door Ruut Weissman (Artistiek direkteur Amsterdamse Toneeelschool & Kleinkunstacademie). Jessica Borst begeleid tot cabaretregisseur (Sara Kroos, Brigitte Kaandorp, Pieter Derks, Dolf Jansen).

Muziektheater

1992: Muziektheater geschreven en geregisseerd ter gelegenheid van de opening van Parnassos: Parnassos, verblijfplaats der muzen, met 12 kleinkunstmuzen en groot orkest olv Johan Roosen.

1993: Muziektheater geregisseerd en gecomponeerd met de theaterdocenten van Parnassos: De Kleine Zeemeermin van Judith Herzberg en groot orkest olv Johan Roosen.

Regie

1995-heden: Oprichting regiebedrijf: Claudia de Breij (2 programma’s), Leon van der Zanden (2 programma’s), Vreemd Apparaatje (2 programma’s), Reijn en Goed (2 programma’s), Jeroen Pater, Twee Vliegen, Berry Lussenburg (3 programma’s), Thijs Goverde (2 programma’s) en Tom Sligting (2 programma’s), Dorine Wiersma, Bernhard Christiansen, Rob Janze, Nynka Delcour, Irene van der Aart, Philip Walkate, Jose Schuringa, Jules Keeris, Sanjeevani Hendriks, Eric Warmerdam, Nicole Dooper, Mirte van Gent, Pascal Weeda, Judika Lessmann, Marijke Meems, Guido de Rooij, Robin Pelgrim, Francois Beckers, Maarten Willemse, Joanne van den Born, Gea de Vries, Claar van der Does, Marleen Bekker, Gaston Dorren, Aniek Stokkers, Marinke Flapper, Stan Russell, Frank Deuring, Frederique Arnold, Martijn van Opdorp, Jorien Habing, Sanneke van der Meulen, Renie Bahlman, Josien Kragt, Vincent Groos, Lotje Opdam, Mariska Vollering, Remco Koffijberg, Pien Ankerman, Marihuela Belt, Reinoud van Rooij, Herbert Beltman, Simon Groen, Juanita Coble, Jasper van Veen, Madelon Meester, Ralph Sigmund, Youetta Visser en Satprem van Huyck.

Organisator/regie

1997-2001: Coördinator van het concours om de Wim Sonneveldprijs bij St. Amsterdams Kleinkunst Festival. En coach voor de kandidaten tijdens de landelijke try out tournee.

Certificaat Bromet & Dochters

2000: Opleiding documentairemaker.

Organisatie/regie

2000: Oprichting en artistieke leiding van Stichting Creating Talent met het project ‘Een kijkje in de keuken van het vak cabaretier’. Het publiek kon na de voorstelling vragen stellen aan de cabaretiers onder begeleiding van een bekende presentator, waaronder: Kick van der Veer, Dolf Jansen, Sanne Wallis de Vries, Jacques Kloters, Hetty Heijting.

Organisator/regie

2003-heden: Oprichting, organisatie en regie van De Kip, Kleinkunstopleiding On Tour. Individuele kleinkunstenaars ontwikkelen zich in een groep, gevolgd door een tournee langs 8 theaters.

Bedrijfstheater

2003-heden: Oprichting van Humor in Bedrijf. Humor in Bedrijf maakt cabaretvoorstellingen en filmpjes op maat voor het bedrijfsleven gericht op humor, ter bevordering van creativiteit, relativering, spiegeling en ter verbroedering. Met onderwerpen als cultuurveranderingen, samenwerken en talent.

Coach Roc

2006-2007: Docent/coach bij Roc Amsterdam Zorg & Welzijn SPD (Opleiding tot Pedagogisch Medewerker: kinderopvang, onderwijsassistent en jeugdzorg).

Opleiding tot gecertificeerd Speaking Circles Facilitator

2010-2011: Speaking Circles is een methode om authentiek te spreken in het openbaar en verbinding te krijgen met je toehoorders. Het gaat over zichtbaar zijn. Deze methodiek is voor iedereen die in zijn werk met kleine en/of grotere groepen mensen communiceert. Speaking Circles is ontwikkeld door de Amerikaan Lee Glickstein en wordt over de hele wereld gegeven.

Oprichting Creatifs.biz

2012-2015: Talentontwikkeling in theater, bedrijf film & tv. (voorheen: De Kip).

Diverse Jurypanels

2000-heden: Amsterdams Kleinkunst Festival, Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival, Amsterdams Studenten Cabaret Festival, Cameretten, Groninger Studenten Cabaret Festival, Utrechts Kleinkunst Festival, Utrechts Cabaret Festival, Puck’s Talent Cabaret.

Vaste cabaretcoach

2012-heden: Amsterdams Studenten Cabaret Festival
2012-heden: Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival
2017-heden: Puck’s Talent Cabaret

Overig

Theatersport, salsa, hardlopen, Volvo uit ’64, hond, natuur, opknap oud huis/pipowagen, runnen B&B.

Wat kost zo'n geintje?

Flyer Humor in Bedrijf

Wil je onze flyer met prijzen en af en toe aan ons herinnerd worden? Download dan onze flyer.