E-learning voor bedrijven

E-learning Humor

Ontwikkel een humor-gen

Wil je leren hoe je: Het ijs breekt? Het tegenovergestelde doet? Iemand van z’n voetstuk haalt? Het vanzelfsprekende niet als vanzelfsprekend neemt? De grap inziet van ongemakkelijke situaties? Hoe je door een andere bril kan kijken, door een situatie te vergelijken met een andere situatie? Hoe je een situatie kan omdraaien? Hoe je muren naar beneden haalt met zelfspot? Hoe je leert liegen, overdrijven, dingen uit z’n verband haalt? Hoe je kan spelen met tijd? Hoe je het randje opzoekt? Risico’s neemt? Hoe je kan werken met het onverwachte? Verrassing kan creëren? Achteruit kan denken? Misverstanden kan gebruiken om de boel wakker te schudden? Hoe je dingen meer drama kan geven, zodat het grappig wordt? Hoe je kan klieren met generalisaties? Het pijnlijke in het absurde kan trekken? Taboes doorbreken? Dingen zeggen die eigenlijk niet gezegd mogen worden? Foute vooroordelen bevestigen? Aan de touwtjes trekken?

Hoe verleid je anderen (en jezelf) om speelser te worden?
Hoe kan je met humor de spanning breken, het ijs breken?
Hoe zet je humor in als mensen vastgeroest zijn?
Hoe creëer je spanning om hem daarna weer te doorbreken zoals comedians doen?
Waarom gebruik je eigenlijk humor? Wat is je drijfveer?

Waarom is deze E-learning uniek?

Deze E-learning benadert humor op een andere manier.
Humor vanuit emotie (hart) en niet vanuit het hoofd (theorie).
Humor voor het bouwen van een betere sfeer en niet om elkaar af te breken.
Maakt het praktisch toepasbaar voor in je dagelijks leven.

Bovendien zit deze cursus vol met voorbeelden en grappige filmpjes. Omdat, met haar 30 jaar ervaring, Malinca Verwiel (ze is een freak) weet hoe je ingewikkelde dingen simpel maakt. En ze Cum Laude is afgestudeerd op haar scriptie: “Hoe maak je een komedie tragisch en hoe maak je een tragedie komisch?”. Het resultaat is een toegankelijke, onderhoudende cursus direct toepasbaar voor in je dagelijks leven, voor comedians en comedy-schrijvers.

Klik hier voor een voorproefje van de E-learning Humor

Ik ben geïnteresseerd in de E-learning Humor

Ik ben geïnteresseerd in de E-learning Humor voor ons team

Ik wil graag een giftcard aanvragen

Humor wordt gezien als iets wat je in je hebt of niet. Als een talent. Terwijl je het wel degelijk kan ontwikkelen en aanleren. Kan oefenen. Zoals je een taal kan leren. En je kan je omgeving er in meenemen. Het goede voorbeeld geven. De sfeer mede bepalen. Laat zien dat je zelfspot hebt, neem jezelf wat minder serieus en inspireer daarmee anderen. Dan komt er vanzelf meer veiligheid, meer verbinding en zal iedereen opener staan om te leren. Dat is goed voor de organisatie, voor het team, maar ook voor iedereen persoonlijk. Humor maakt je symphatiek en geeft je de gun-factor. Waardoor je makkelijker om kan gaan met je medewerkers of makkelijker klanten krijgt.

Waarom zou je humor niet wat serieuzer nemen?

✔ Humor brengt lucht in ongemakkelijke situaties.
✔ Humor creëert een wij-gevoel.
✔ Humor zorgt voor spiegeling en zelfreflexie.
✔ Humor relativeert en geeft troost.
✔ Humor maakt creatief

En creativiteit is de belangrijkste skill van de 21ste eeuw en broodnodig in deze tijden automatisering, digitalisering, robotisering, vergrijzing, flexibel werken …
Over 10 jaar bestaat 40% van de organisaties niet meer.
Over 20 jaar 50% van de banen niet meer.

Vroeger bestond een bedrijf 75 jaar nu 15 jaar.

Wat is de inhoud van de E-learning Humor?

De e-learning bestaat uit 7 lessen, 50 hoofdstukken, 13 exercises en 24 videoclips, de tijdsduur bedraagt ongeveer 3 uur.

Topics:

 • Hoe verleid je anderen (en jezelf) om speelser te zijn?
 • Hoe breek je het ijs?
 • Wanneer gebruik je humor om de zaak een beetje wakker te schudden?
 • Hoe creëer je spanning, om de spanning weer te breken, zoals comedians doen?
 • Waarom gebruik je eigenlijk humor, wat is je drive? 

Waarom is deze E-learning Humor uniek?

Omdat, met 30 jaar ervaring, Malinca Verwiel (ze is een freak) weet hoe ze ingewikkelde zaken simpel houdt en een andere benadering van humor heeft gevonden.

– Humor om te bouwen, niet om te scoren.
– Humor wordt benaderd vanuit emoties en niet vanuit theorie.
– Het is bedoeld om te gebruiken voor het dagelijks leven.

Het resultaat is een toegankelijke, zeer onderhoudende, direct in de praktijk toepasbare E-learning vol met grappige filmpjes.

 • Omdat iederéén meer humor kan gebruiken in z’n leven
 • Omdat iederéén het kan leren, zoals je een taal kan leren.
 • Omdat je je omgeving er positief mee beïnvloed.
 • Omdat je met constructieve humor meer verbinding creëert, de veiligheid bewaakt en iedereen meer open staat om te leren.
 • Omdat iederéén teveel in z’n hoofd zit.
 • Omdat we de wereld er een beetje lichter mee maken.

Geschikt voor

 • De E-learning is geschikt voor mensen die grappiger willen worden, voor mensen die zichzelf te rationeel vinden (teveel in hun hoofd zitten), maar ook voor mensen die makkelijker met anderen willen omgaan.
 • Zowel voor je priveleven als voor op je werk (Voor directeuren, managers, teamleiders, HR, sales, trainers en coaches)

Wat levert het op prive?

Na deze cursus heb je je eigen manier van grappig zijn gevonden en weet je waarom je eigenlijk grappen maakt, je bent losser, makkelijker in het maken van contact en heb je een meer positieve invloed op je omgeving.

Wat levert het op voor teams?

 • Verbetert de sfeer en de samenwerking
 • Versterkt het vertrouwen in elkaar
 • Constructieve humor verbindt, bewaakt de veiligheid en creert een leercultuur
 • Voor een lossere sfeer waar je fouten kan maken
 • Minder probleem-denken
 • Je wordt flexibeler
 • Er komen meer plannen, meer ideen en meer initiatieven
 • Je hebt een positieve invloed op je omgeving
 • Je bouwt credits op en krijgt meer het gun-effect

Je kan Malinca Verwiel ook los inhuren als personal humor-coach.

Klik hier voor een voorproefje van de E-learning Humor

Ik ben geïnteresseerd in de E-learning Humor

Ik ben geïnteresseerd in de E-learning Humor voor ons team

Ik wil graag een giftcard aanvragen

Wie is Malinca Verwiel?

Deze e-learning Humor is bedacht en ontworpen door Malinca Verwiel. Zij ziet cabaret, kleinkunst, comedy & humor als een manier van leven. Na 30 jaar achter de schermen gewerkt te hebben als cabaret-regisseur, waarin zij oa Claudia de Breij in haar eerste belangrijke beginjaren heeft geholpen, doet zij een boekje open over haar jarenlange ervaring met toepasbare tips die gewoon wérken. Daarnaast heeft ze nog een 30tal beginnende cabaretiers aan een bloeiende carrière geholpen en heeft ze duizenden leerlingen gehad die ze allemaal besmet heeft met het virus.

Ze is tevens schrijfster van het E-book: Wij verkopen lucht. Hoe humor organisaties lucht geeft bij grote en kleine problemen.

Wat is haar drive?

Malinca is de door schade en schande vleesgeworden Humorcoach. Haar jeugd was één groot Grieks drama. Zijzelf had overal wel zin in, maar om haar heen  speelde iedereen om de beurt voor dramaqueen, slachtoffer, dictator en narcist. Daar had ze weinig mee, ze vond iedereen maar moeilijk doen en zwaar en ze was vastbesloten dat ze daar in ieder geval niet aan mee ging doen. Het voelde alsof ze in een belachelijk (slecht geschreven) toneelstuk zat. Hier is haar onstuitbare verlangen ontstaan naar iets lichts, iets leuks en iets luchtigs. In dit gezin heeft ze ook gezien dat veel ellende wordt veroorzaakt door mensen die zichzelf veel te serieus nemen. Met als gevolg dat ze zichzelf haast niet meer serieus kan nemen. Ze is cum laude afgestudeerd met als scriptieonderwerp: Hoe maak je van een tragedie een komedie en hoe maak je van een komedie een tragedie? Als je meer over haar achtergrond als cabaretregisseur wil weten, dan is hier een mooi overzichtje.

 

Wat kost zo'n geintje?

Flyer Humor in Bedrijf

Ben je op zoek naar onze prijzen? Download dan onze flyer.

Deel dit met anderen