E-learning voor bedrijven

E-learning Humor

Ontwikkel een humor-gen

Iedereen vindt humor belangrijk, maar humor wordt meestal gezien als toeval of als vanzelfsprekends. Als een bijzaak. Terwijl je humor veel bewuster kunt inzetten. Omdat dat ook bijdraagt aan het behalen van een doel. Vaak is het zo dat de manier waaróp belangrijker is dan het resultaat dat behaald moet worden. Dus hóe iemand iets zegt is belangrijker dan wát iemand zegt. Vaak zijn organisaties en leidinggevenden meer gefocust op het resultaat en veel minder met de manier waaróp. De boog kan niet altijd gespannen staan. Mensen hebben lucht nodig.

Humor is aan te leren

Ook wordt humor gezien als iets wat je in je hebt of niet. Als een talent. Terwijl je het wel degelijk kan ontwikkelen en aanleren. Kan oefenen. Zoals je een taal kan leren. En je kan je omgeving er in meenemen. Het goede voorbeeld geven. De sfeer mede bepalen. Laat zien dat je zelfspot hebt, neem jezelf wat minder serieus en inspireer daarmee anderen. Dan komt er vanzelf meer veiligheid, meer verbinding en zal iedereen opener staan om te leren. Dat is goed voor de organisatie, voor het team, maar ook voor iedereen persoonlijk. Humor maakt je symphatiek en geeft je de gun-factor. Waardoor je makkelijker om kan gaan met je medewerkers of makkelijker klanten krijgt. Sterker nog het trekt klanten aan.

 

​Waarom zou je humor niet wat serieuzer nemen?

 

✔ Humor brengt lucht in ongemakkelijke situaties.
✔ Humor creëert een wij-gevoel.
✔ Humor zorgt voor spiegeling en zelfreflexie.
✔ Humor relativeert en geeft troost.
✔ Humor maakt creatief
En creativiteit is de belangrijkste skill van de 21ste eeuw en broodnodig in deze tijden automatisering, digitalisering, robotisering, vergrijzing, flexibel werken …
Over 10 jaar bestaat 40% van de organisaties niet meer.
Over 20 jaar 50% van de banen niet meer.

Vroeger bestond een bedrijf 75 jaar nu 15 jaar.

 

 

Lachen is de kortste afstand tussen 2 mensen

Wat houdt de E-learning Humor in?

Overzicht Programma
Les 1: Humor & Pijn.
Les 2: Kijken door een andere bril.

Les 3: Hoe stimuleer je ideeën?
Les 4: IJsbrekers en sfeer-verbeteraars.
Les 5: Hoe geef je op een leuke manier feedback?
Les 6: Flirten met zelfspot.
Les 7: Hoe blijf je scherp?

 

Wat levert het op?

✔ Minder stress, verlicht de werkdruk
✔ Maakt zaken bespreekbaar

✔ Je gaat minder probleemdenken
✔ Je wordt oplossingsgerichter
✔ Verbetert de samenwerking en de sfeer
✔ Je krijgt productievere teams
✔ Maakt zaken bespreekbaar
✔ Je bouwt betere relaties op zowel op korte als op de lange termijn
✔ Een blijer en positiever gevoel
✔ Je wordt flexibeler
✔ Je gaat makkelijker met fouten om
✔ Je hebt meer zelfspot
✔ Er komen meer plannen, ideeën of initiatieven
✔ Verdiept het contact en vertrouwen
✔ Je gaat losser met elkaar om
✔ Je gaat makkelijker leidinggeven
✔ Je bouwt credits op en krijgt meer het gun-effect

Een beetje humor, kan een hoop gedoe voorkomen

Ik heb nu zelf ervaren dat ik humor bewust kan inzetten om situaties te veranderen. Ik ben nogal serieus aangelegd, dus dat ging niet vanzelf, maar nu dus wel! Dank hiervoor, Malinca! Hedwig

Waarom is deze E-learning uniek?

Omdat humor hier niet wordt gezien als doel, maar als middel. Omdat humor wordt benaderd vanuit emoties en niet vanuit theorie. Omdat de e-learning Humor echt fun is door de vele voorbeelden en grappige filmpjes. Omdat Malinca met haar 30 jaar les-ervaring weet hoe ze gecompliceerde zaken kan versimpelen, waardoor het direct praktisch toepasbaar is in het dagelijks leven.

 

Geschikt voor

  • Zowel privé-situaties als werksituaties (directie, leidinggevenden, teamleiders, HR, verkopers, trainers en coaches)
  • Voor mensen die vinden dat ze te serieus zijn of te rationeel
  • Voor zelfuitgeroepen nerds of voor introverts (beetje zelfspot kan geen kwaad, toch?)
  • Voor mensen die veel te hard werken omdat ze zich willen bewijzen of last hebben van prestatiedrang (hebben we allemaal wel een beetje last van …)
  • Voor mensen die vinden dat ze geen humor hebben
  • Voor mensen die leven of werk meer als een spel willen zien
  • Iedereen die met meer humor wil leren spreken tijdens presentaties of voor video

Je kan Malinca Verwiel ook los inhuren als personal humorcoach.

Ik geef een 8 voor deze coaching-sessies. Ik ben spontaner geworden, ben vrolijker en zaken gaan gemakkelijker na 6 weken begeleiding door Malinca als humorcoach. Ik raad het anderen aan omdat ik nu zaken veel meer vanuit de humoristische kant benader. Ik ga graag verder met de live-groep.

Directeur internationaal innovatief bedrijf

Wie is Malinca Verwiel?

Deze e-learning Humor is bedacht en ontworpen door Malinca Verwiel. Zij ziet cabaret, kleinkunst, comedy & humor als een manier van leven. Na 30 jaar achter de schermen gewerkt te hebben als cabaret-regisseur, waarin zij oa Claudia de Breij in haar eerste belangrijke beginjaren heeft geholpen, doet zij een boekje open over haar jarenlange ervaring met toepasbare tips die gewoon wérken. Daarnaast heeft ze nog een 30tal beginnende cabaretiers aan een bloeiende carrière geholpen en heeft ze duizenden leerlingen gehad die ze allemaal besmet heeft met het virus.

Ze is tevens schrijfster van het E-book: Wij verkopen lucht. Hoe humor organisaties lucht geeft bij grote en kleine problemen.

Wat is haar drive?

Malinca is de door schade en schande vleesgeworden Humorcoach. Haar jeugd was één groot Grieks drama. Zijzelf had overal wel zin in, maar om haar heen  speelde iedereen om de beurt voor dramaqueen, slachtoffer, dictator en narcist. Daar had ze weinig mee, ze vond iedereen maar moeilijk doen en zwaar en ze was vastbesloten dat ze daar in ieder geval niet aan mee ging doen. Het voelde alsof ze in een belachelijk (slecht geschreven) toneelstuk zat. Hier is haar onstuitbare verlangen ontstaan naar iets lichts, iets leuks en iets luchtigs. In dit gezin heeft ze ook gezien dat veel ellende wordt veroorzaakt door mensen die zichzelf veel te serieus nemen. Met als gevolg dat ze zichzelf haast niet meer serieus kan nemen. Ze is cum laude afgestudeerd met als scriptieonderwerp: Hoe maak je van een tragedie een komedie en hoe maak je van een komedie een tragedie? Als je meer over haar achtergrond als cabaretregisseur wil weten, dan is hier een mooi overzichtje.

 

Wat kost zo'n geintje?

Flyer Humor in Bedrijf

Wil je onze flyer met prijzen en af en toe aan ons herinnerd worden? Download dan onze flyer.