E-learning voor bedrijven

E-learning humor 

Een humorinjectie voor betere relaties en daardoor betere organisaties.

Super-amusante, betaalbare e-learning van 10 minuten per week met na 7 weken resultaat voor de hele organisatie voor op de langere termijn.

Als je de smaak te pakken hebt gaat het eindeloos door en raakt iedereen besmet met het humor-gen.

Voor individuen:

E-learning Humor voor directie, leidinggevenden, trainers & verkopers

Er zijn van die mensen die met alles weg komen. Die alles voor elkaar krijgen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de manier waaróp belangrijker schijnt te zijn dan het doel of resultaat dat behaald moet worden. Dus hóe iemand iets zegt is belangrijker dan wát iemand zegt. Veel organisaties en leidinggevenden zijn teveel gefocust op het resultaat en te weinig bezig met de manier waaróp.

Voor groepen:

E-learning Humor voor teams

Er worden duizenden managementboeken per jaar geschreven. Organisaties zijn op zoek naar nieuwe oplossingen voor hun problemen. Externen worden ingehuurd of dure trainingen worden gevolgd. Nieuwe kernwaarden, een nieuwe visie en veranderplannen volgen elkaar op. En vaak worden deze nog steeds top-down opgelegd.

En zo blijft er werkdruk, blijven er spanningen in het team of verandert er uiteindelijk te weinig of te langzaam.

Iedereen vind humor belangrijk, maar humor in een team wordt meestal gezien als toeval of als vanzelfsprekend. Maar waarom zou je humor niet zien als iets dat je bewust kunt inzetten om de samenwerking of de sfeer te verbeteren, de werkdruk te verlichten, zaken bespreekbaar te maken, meer werkgeluk en teamspirit te creëren?

You don’t have to teach people to be funny, you only have to give them permission

Humor is niet het doel.

Natuurlijk is humor geen doel op zich maar een middel om ‘echt contact te maken’ tussen leidinggevende en medewerkers, maar ook tussen medewerkers onderling. Met als gevolg soepel lopende teams die effectiever en productiever zijn. Maar je verbetert ook het contact met je klanten, omdat je met humor het ijs breekt.

Met humor verkoop je veel sneller, omdat het vertrouwen opwekt bij de klant en ontspant.

De andere kant is dat veel mensen zichzelf te serieus nemen of zijn te serieus bezig met het werk. Er wordt wel gelachen op het werk maar dat gaat vaak over privé zaken of over klanten. Maar nauwelijks over het werk zelf of over elkaar. Humor is altijd iets wat er toevallig wel of niet is.

Hoe zou het zijn als je eens bewust aandacht besteed aan meer humor op het werk?

Wat zou dat kunnen betekenen voor de sfeer, voor het groepsgevoel, voor de betrokkenheid, voor de sociale innovatie? Dus hoe verbeter je je organisatie met de ideeën van je medewerkers?

Wat gaat humor betekenen voor de hele uitstraling van de organisatie? En wat gaat de klant hiervan merken? Hoe zou het zijn als door inzet van humor meer gedaan krijgt van je mensen en projecten soepeler lopen?

Als je humor als middel inzet kan het een medicijn zijn voor van alles. Humor geeft licht op donkere momenten. Humor brengt lucht in ongemakkelijke situaties. Humor creëert een wij-gevoel, zorgt voor spiegeling en zelfreflexie, relativeert en geeft troost en als laatste: Humor maakt creatief. En creativiteit is de belangrijkste Skill van de 21ste eeuw en broodnodig in deze tijden van constante verandering. Kortom: Wij nemen humor serieus.

En last but not least: Humor maakt je flexibel.

Iedereen ziet veranderingen in een rap tempo voorbij komen: automatisering, digitalisering, robotisering, vergrijzing, flexibel werken etc. Over 10 jaar bestaat 40% van de organisaties niet meer. Over 20 jaar 50% van de banen niet meer. Vroeger bestond een bedrijf 75 jaar nu 15 jaar.

Wat houdt de E-learning Humor in?

Overzicht Programma
Voor individuen:
E-learning Humor voor directie, leidinggevenden, teamleiders, trainers & verkopers

Voor groepen:
E-learning Humor voor teams

Les 1: Humor & Pijn.
Les 2: Kijken door een andere bril.
Les 3: Hoe stimuleer je ideeën?
Les 4: IJsbrekers en sfeerverbeteraars.
Les 5: Hoe geef je op een leuke manier feedback?
Les 6: Flirten met zelfspot.
Les 7: Hoe blijf je scherp?

“ Inhoudelijk heb ik er zeker leerzame punten uit kunnen halen. Leerzaam en zeker bruikbaar. Leuk en zinnig!!!! Veel dank ” Rene Koene GGZ

” Ik heb nu zelf ervaren dat ik humor bewust kan inzetten om situaties te veranderen. Ik ben nogal serieus aangelegd, dus dat ging niet vanzelf, maar nu dus wel! Dank hiervoor, Malinca! ” Hedwig

“ Ik geef een 8 voor deze coaching-sessies. Ik ben spontaner geworden, ben vrolijker en zaken gaan gemakkelijker na 6 weken begeleiding door jou als humorcoach. Ik raad het anderen aan omdat ik nu zaken veel meer vanuit de humoristische kant benader. Ik ga graag verder met de live-groep.”  Directeur internationaal innovatief bedrijf

Wat levert het op?

Lucht
✔ Je wordt positiever
✔ Je bouwt credits op
✔ Betere relaties
✔ Je gaat makkelijker leidinggeven
✔ Je krijgt meer klanten
✔ Gaat minder probleemdenken
✔ Je wordt oplossingsgerichter
✔ Je krijgt het gun-effect
✔ Plezieriger samenwerken
✔ Lachen wordt de norm
✔ Je krijgt productievere teams
✔ Meer werkplezier
✔ Meer openheid
✔ Je wordt flexibeler
✔ Je gaat makkelijker met fouten om
✔ Je hebt meer zelfspot
✔ Er zijn meer plannen, ideeën of initiatieven
✔ Verdiept het contact en vertrouwen
✔ Lange termijn werking
✔ Meer zelfsturing
✔ Je krijgt het Humor-gen
Een beeeeetje humor, kan een hoop gedoe voorkomen!

Deze e-learning is bedacht en ontworpen door Malinca Verwiel. Zij ziet cabaret, kleinkunst, comedy & humor als een manier van leven. Na 30 jaar achter de schermen gewerkt te hebben als cabaretregisseur, waarin zij oa Claudia de Breij in haar eerste belangrijke beginjaren heeft geholpen, doet zij een boekje open over haar jarenlange ervaring met toepasbare tips die gewoon wérken. Daarnaast heeft ze nog een 60tal beginnende cabaretiers aan een bloeiende carrière geholpen en heeft ze duizenden leerlingen gehad die ze allemaal besmet heeft met het virus. Ze is tevens schrijfster van het E-book: Wij verkopen lucht. Hoe humor organisaties lucht geeft bij grote en kleine problemen.

Ze heeft al gewerkt met deze organisaties:

Een kijkje naar alle opdrachtgevers.

Wie is Malinca?

Malinca is de door schade en schande vleesgeworden Humorcoach. Haar jeugd was een drama en dat heeft haar hevig doen verlangen naar iets lichts, iets leuks en iets luchtigs. En vooral iets met hoop. Daar heeft ze ook gezien dat veel ellende wordt veroorzaakt door mensen die zichzelf veel te serieus nemen. Met als gevolg dat ze zichzelf haast niet meer serieus kan nemen. Ze is cum laude afgestudeerd met als scriptieonderwerp: Hoe maak je van een tragedie een komedie en hoe maak je van een komedie een tragedie? Als je meer over haar achtergrond als cabaretregisseur wil weten, dan is hier een mooi overzichtje.

Claudia de Breij Cabaretier

De manier waarop Malinca het talent in mensen boven kan halen, zowel in groepen als bij individuele regie, heeft mij heel erg geholpen met het overwinnen van de eerste schaamte en geremdheid om dat podium gewoon op te gaan. Tekstschrijven, performen, leren waar je kracht en waar je zwakte zit, allemaal onontbeerlijk om dit vak te leren.

Dolf Jansen Cabaretier

Als je het mij zou vragen is Malinca Verwiel eigenwijs op precies de goede manier: ze weet wat ze wil en en laat jou zien wat jij kan; ze is gedreven, enthousiast, prettig-gek en eigenwijs dus. Maar waarom zou je het mij vragen…?!

Wat zijn de kosten?

  • De kosten zijn €94,- p.p ex. btw.
  • Als team kan je dit in 7 weken doen en kan het goedkoper en effectiever zijn dan een gezamenlijke training.
  • Als individu kan je het helemaal op je eigen tempo doen.

En hiervoor krijg je een training Humor die nergens in Nederland bestaat!

Omdat deze training ook echt op de werkvloer wordt geoefend zal hij meer beklijven dan een live-training met een externe trainer. Ook omdat het een besmettelijke werking heeft. Bovendien is humor is populair dus de meeste medewerkers zullen het écht een uitdaging vinden en er zin in hebben.

Je kan Malinca ook los inhuren als personal Humorcoach. Ook komt ze met liefde en plezier een extra workshop geven mocht er behoefte zijn aan meer stimulans, oefening en voorbeelden.

Zin gekregen? Durf je het aan? Ben je nieuwsgierig geworden?

Wat kost zo'n geintje?

Flyer Humor in Bedrijf

Wil je onze flyer met prijzen en af en toe aan ons herinnerd worden? Download dan onze flyer.